Generelt om hypotyreose


Hjelp til selvhjelp


Om binyrebarkproblemer


Kristins blogg


Tilbake til hovedsidenKontakt meg:
Kristin@stoffskifte.info

Kontrollkort for stoffskiftesyke

I samarbeid med brukere av Oasen har jeg laget et kontrollkort som kan være til god hjelp i jakten på bedre helse. Jeg er åpen for innspill som kan forbedre kortet - send meg en e-post dersom du har forslag!

Tanken er at du selv kan følge med på dine egne blodprøveresultater, doser og hvordan du opplever at helsen din er til enhver tid. Kortet kan også være nyttig å ha med seg til legesamtaler, for å vise hvordan du har det på ulike doser og med ulike blodprøveverdier. På denne måten får du og legen din etter hvert kanskje bedre oversikt over hvilke blodprøveverdier du bør prøve å ha for å føle deg best mulig, og hvilke doseringer som skal til for å oppnå det. Disse verdiene er det meningen at du skal føre inn på forsiden av kontrollkortet etter hvert, som "mine optimale nivåer". Før du kommer så langt, må du antakelig fylle ut innsiden av kontrollkortet i en periode, for å finne nettopp "dine optimale nivåer". Slik ser kontrollkortet ut:

Side 1:

Kontrollkort side 1

Side 2 og 3: 

  Kontrollkort side 2 og 3 

  Side 4:

Kontrollkort side 4

På innsiden (side 2 og 3) er det meningen at du skal føre inn referanseområdene fra ditt laboratorium helt til venstre. Deretter er det kolonner for dato, ulike prøveresultater, medisindoser, og til slutt kommentarer om hvordan du har det. Et råd her er å være spesielt oppmerksom på symptomer som kroppstemperatur, hvilepuls, uro, tretthet osv. Det kan være lurt å føre inn egne rader med datoer for når du endrer dosering, og når du merker endringer i symptomer. Nederst er det plass til å føre inn hvilke typer medisiner du tar, og når du startet med dem. Du trenger bare å føre inn medisiner som er relatert til stoffskiftesykdom (f.eks. Levaxin, Armour, Liothyronin, Neo-Mercazole).

Du kan laste ned kontrollkortet i pdf-format ved å trykke på linken under. Print/ kopier kontrollkortet på begge sider av et A4-ark, slik at du kan brette det til en A5-folder. Bruk gjerne papir av litt tykkere kvalitet enn vanlig printerpapir.

 

 

www.stoffskifte.info©2008

Tilpasset søk